Åpningsshow for Barents Spektakel / Barentsdagene 2017

Photo courtesy of BANDALOOP.  Dancers: Amelia Rudolph, Mark Stuver, Kimm E. Ward.  Photo: Corey Rich

Velkommen ved ordfører i SVK Rune Rafaelsen og kunstnerisk leder i Pikene på Broen Luba Kuzovnikova.

Åpning av festivalen ved utenriksminister Børge Brende.

Monsterkranen vekkes til live

Monsterkranen på KIMEK kaia er 90-tallets symbol på det nye Kirkenes. Under festivalen, som har slogan THE INDUSTRIAL BOOMERANG, vil kranen være i sentrum for årets åpningsshow – den gigantiske blå kranen som grasiøst former bylandskapet sett fra sjøsiden.  Monsterkranen er blitt et symbol på industri-paradokser. Kranen ble levert fra Belgia på 90 tallet og fikk et nytt liv mellom trålerne på KIMEK. Den var opprinnelig en del av det nye, industrielle mangfoldet som vokste frem i den lokale økonomien etter at gruva ble nedlagt for første gang. Men skjebnen ville at den skulle ende sitt liv som et skulpturelt landemerke for Kirkenes.

Under åpningsseremonien for Barents Spektakel 2017, vil kranen vekkes til live og okkuperes av dansere fra gruppa BANDALOOP, pionerer på vertikal performance fra California. Forbered dere på en fryktinngytende opplevelse mens danserne slipper seg ned fra den 50-meter høye kranen i en dynamisk koreografi rett over industrihavna. Under kunstnerisk ledelse av Amelia Rudolph, vever BANDALOOP sammen dynamisk kroppslighet, intrikat koreografi og klatrekunst for å “tippe dansegulvet”.

Den luftige dansen med kranen blir utvidet med et levende lydlandskap av FROST – en elektronisk duo fra Tromsø med Per Martinsen og Aggie Peterson. Med sin majestetiske stemme fyller FROST det arktiske uterommet. Lydsporet legger et særegent, industrielt, musikalsk preg på et grasiøst, provoserende og mektig show av BANDALOOP. Kranen vil aldri bli den samme igjen, heller ikke vår oppfatning av bevegelse og rom og våre perspektiver på fremtiden!


BANDALOOP: Amelia Rudolph – artistic director, Melecio Estrella – assistant artistic director/ dancer, Roel Seeber – dancer, Jessica Swanson – dancer, Rebecca Dean – dancer, Braden Mayfield – rigger, Derrick Lindsay – rigger, Thomas Cavanagh – executive director. bandaloop.org – twitterfacebookinstagram

FROST: Aggie Peterson & Per Martinsenfrostnorway.com – facebook – Aggie’s instagram – Per’s instagram

Frost by Carl Critical

Send this to a friend